erdekes hotel

Kapszula hotel

kapszula-hotel-Kioto web

Egyszerű, praktikus és olcsó. A kapszula-hotel, tipikus japán megoldás kis pénzű turistáknak. Egy újabb változatát 2009-ben adták át Kiotóban. A Hotel 9h sokak szerint a minimál design kiemelkedő példája.

Kapszulahotel Tokioban, a Narita repülőtéren

Japánban már nem csak a hátizsákos turisták és a kimerült irodai dolgozók alhatnak kapszulahotelben, hanem a repülőgépek csatlakozásra váró utasok is. A tokiói Narita repülőtér mellett nyílt kapszulahotel újdonságnak számít, már ami az elhelyezkedést illeti. A kapszulahotel Oszakából indult hódító útjára 1979-ben, azonban repülőtér mellett most épült fel az első ilyen hotel – A 2-es termináltól mindössze egy percre található.

Tokio Narita Airport kapszula hotel A Nine Hours hotellánc 129 „kapszulát", vagyis ágyat helyezett el új szállodájában, amelyeknek hossza 2 méter, szélessége és magassága 1 méter. A Nine Hours ( 9 h ) repülőtér melletti szállodája rendelkezik még közös fürdővel, nagysebességű wi-fivel, csomagmegőrzővel és egy közös társalgószobával is. A kapszula ára az első órában 1500 japán jen, azaz 3400 forint, és minden megkezdett óráért további 500 jent (1140 forintot) kell fizetni. Egy teljesen éjszakára is kivehetünk egy kapszulát 3900 jenért, vagyis 8900 forintért. Forrás: Economist, Nine Hours

Ugrás a lap tetejére!