erdekes hotel

Szállodák mesterséges szigeten

Dubai városának jelképévé vált a vitorla formájú Burj Al Arab (Arabok tornya) szálloda. Egy mesterséges szigeten fekszik, amit híd köt össze a parttal.

   

A szálloda 27 emeletén 202, kétszintes, légkondicionált lakosztály helyezkedik el egyedi berendezéssel és bámulatba ejtő panorámával. A lakosztályokhoz saját személyzet tartozik. Akik más szállodában szállnak meg, de szeretnék elfogyasztani életük egyik legdrágább kávéját egy különleges szállodában, előre foglaljanak asztalt ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) Az „Arabok tornya" kb. 300 méterre van a Jumeirah strandtól . A vendégeknek korlátlan belépés biztosított a szomszédos Wild Wadi vizi parkba, de pl. a Rolls-Royce limusin service, „fizetős" extra szolgáltatás.

A vendégek aktív szórakozását szolgálja , a 321 méter magas szálloda tetején lévő tenisz pálya . A teniszpálya felavatására A. Agassi és R. Federer világhírű teniszezőket hívták meg. A hatásos marketing fogásnak köszönhetően a barátságos tenisz mérkőzésről készült fotók bejárták a világsajtót. www.burjalarab.com

 

Az Atlantis The Palm Dubai szállodában, 1.539 szoba közül választhatnak a vendégek. A szálloda az ember alkotta pálma alakú mesterséges szigeten fekszik, fantasztikus kilátás és fehér homokos tengerpart várja a turistákat.

AtlantisPalmDubai2 AtlantisPalmDubai AtlantisPalmDubai3

 Az arab stílusú szálloda szobáiból felejthetetlen kilátás nyílik a Perzsa-öböl lagúnáira ,a Jumeirah pálmaszigetre és a fehér homokos strandokra .A szállodában az éttermek , elegáns luxus üzletek mellett egy delfináriumot is létesítettek . A palackorrú delfineket repülővel szállították Dubaiba , a Csendes-óceáni Salamon-szigetekről .
www.atlantisthepalm.com

 

A Mobilona Space Hotels szállodalánc első futurisztikus űrszállodáját Európában, egy Barcelona melletti mesterséges szigetre építené, kilátással a kikötőre.
A terveket Eric Morvan , helyi építész készítette. A luxus űrszálloda épületének belső falára különleges monitor kijelzőket tervezett, így a vendég egy kattintással eldöntheti, hogy a kikötői panorámában vagy a világegyetem távoli galaxisaiban szeretne gyönyörködni.

  Erik-Morvan-Space-Hotel-Barceonla2 Erik-Morvan-Space-Hotel-Barceonla3

A „Barcelona Island" mesterséges szigetet gyalogos híd és vasúti híd köti majd össze a várossal.
A futurisztikus elképzelés megvalósítása csak a távoli jövőben realizálódhat.

Ugrás a lap tetejére!