erdekes hotel

Víz alatti szállodák

Hydropolis Dubai

Dubai-Hotel-Underwater-Hydropolis 3 A tenger alatti élővilág vonzereje egy nagyszabású projekt létrehozására késztette az építészek és befektetők egy csoportját Dubaiban. A víz alatti város megvalósítandó projektje a Hydroplis , felülről tengeri élőlénynek látszó különleges szálloda komplexum lesz.

A vendégek a szárazföldi fogadó egységbe érkeznek és a csatlakozó alagúton keresztül jutnak a főépületbe A lakosztályokba lifttel szállítják le a vendégeket. A vendégek nemcsak a panoráma éttermekből, de a szobák üvegfalán keresztül is megcsodálhatják a tenger alatti élővilágot, medúzák és rajzó halak hadát.

A Hydropolis víz alatti szálloda-komplexum 220 lakosztálya még nem készült el, az átadási határidőt folyamatosan módosítják.

 

Poseidon Resorts

A Fiji szigetekhez tartozó magántulajdonban lévő sziget lagúnájába tervezett Poseidon Resorts, egy XXI.századi „luxus tengeralattjáró" víziója. A tenger alatti szálloda 12 méter mélyen a víz felszín alatt 24 lakosztállyal várja a vendége-ket. A luxus lakosztályok szobáiból, a bárból és étteremből páratlan kilátás nyílik a koráll zátonyok között úszkáló cápákra. Az adrenalin szint emelő percekért borsos árat kell fizetni a vendégeknek.

A Poseidon Resorts-hoz további 24 tengerparti és 26 víz feletti lakosztályt terveztek www.poseidonresorts.com

 

Föld alatt és víz alatt - Waterworld

waterworld Kínában, Shanghaitól 45 km-re épül a Shanghai Shimao Property Group érdekeltségébe tartozó szállodakomplexum, az 5 csillagos Waterworld. A szállodát a föld alá, egy kőfejtőbe tervezték ahol a 19-ből 16 emelet a víz alatt lesz, számtalan luxus kiszolgáló egység kíséretében, mint pl a víz alatti étterem és akvárium. Az elegáns, de ugyanakkor nem hivalkodó szálloda komplexum épülete harmonikusan illeszkedik a tájba, az organikus építészet egyik látványos példája lesz. Várhatóan 2015 körül készül el.

Ugrás a lap tetejére!