fooldal frankfurt

Zakopáne – Krakkó

Utazás Zakopane-Krakkó útvonalon, a történelmi hangulatú Krakkó városába

1.nap

Kora délután érkeznek meg Zakopanéba . A tradicionális góral ebéd után siklóval vagy libegővel utaznak a Gubalowkára . Zakopáne a Tátra hegycsúcsai és az 1.120 méter magas Gubalowka hegy közötti völgyben fekszik. II.János Pál pápa ifjú korában gyakran sielt és túrázott Zakopanéban . Ismerkedés Zakopáne történetével, legendáival és nagyjaival . Következő úticéljuk Wadowice . Itt született II. János Pál pápa ,a történelem legkedveltebb és legismertebb pápája . A székesegyházhoz közel található az a híres cukrászda, ahol a gimnazista Karol Woytila rekordot felállítva 17 krémest evett meg. Felkeresik a Kalwaria Zebrzydowska zarándokhelyet ,majd folytatják az utazást . Az esti órákban érkeznek meg Krakkó városába.

 

2.nap

A krakkói városnézésen kövessék Önök is a „ királyok útját " . A Flórián kapun át vezetett a király útja a Fő térre , majd át a Wawel – be . A Flórián kapu, Krakkó védőszentjéről kapta a nevét. A Főtér Európa legnagyobb középkori főtere , egyik fő látnivalója a Mária templom . Fő oltára aranyozott és polikrómozott hársfából készült . A gótikus stílusban épült híres szárnyas faoltár nyitott állapotban Mária 6 örömét, becsukva 12 fájdalmát jeleníti meg. Kép krakow main market square , Wawel Krakkó egyik legfőbb látnivalója a Wawel ( királyi vár ). A Waweli székesegyház püspöki katedrális , a lengyel királyok koronázási helyszíne és egyben végső nyughelye. Ismerkedés Wawel történetével, panoráma fotók készítése és múzeum látogatások . Városnézés a Zsidó negyedben ( Kazimierz ) .

3.nap

Délelőtt ellátogatnak a Krakkótól kb. 25 km-re levő, világörökségi helyszínre, a Wieliczkai sóbányákhoz . Kb.15 millió évvel ezelőtt , a miocén korban keletkeztek ezek a só telepek a Kárpátok lábánál . A sóbányában a hőmérséklet 12-14 C. Nemcsak idegenforgalmi látványosság, koncert terem ,de szanatórium is egyben. ( gyógyító levegője segít a légúti betegségekben szenvedőknek ) A fő attrakció Szent Kinga kápolnája, amit föld alatti templomnak is neveznek. Délután szabadprogram Krakkóban.

 

4.nap

Reggeli után hazautazás.

A részvételi díj a csoport létszámától, a választott időponttól, szálloda kategóriától és egyéb szolgáltatásoktól függ.

 

Kérje kis csoportos ajánlatunkat.

Ugrás a lap tetejére!