erdekes hirek2

Érdekes hírek

Masdar City Abu Dhabi agglomerációjában , Masdar településen a világ eddigi legnagyobb környezetvédelmi beruházását valósítják meg 2018-ig . A sivatagban, a Perzsa-öböl partján egy környezetbarát települést hoznak létre , ami a későbbiekben mintaként szolgálhat. A jövő városa , kizárólag megújuló energiát használ majd. A város lakói mozgójárdákon közlekednek, gépkocsi forgalom nem lesz. A lakó- és irodaházak üzemeltetését napenergiával , a légkondicionálását szélkerekekkel oldják meg. A vízellátást a tengervíz sótalanítását végző napelemekkel működtetett finomító biztosítja. A taxi közlekedéshez a Personal Rapid Transport közlekedési rendszert telepítik , ahol egy központi számítógép vezérli és hangolja össze a taxik közlekedését . Ezzel megelőzik a dugókat. Az ökováros energia és víz szükséglete lényegesen kevesebb lesz, mint egy hagyományosan működő városé .

Forrás : www.ttghungary.hu

vilagito autopalya Daan Roosegaarde stúdiója egy 500 méteres teszt szakaszon , meg-valósította az interaktív felfestést alkalmazó , sötétben világító autópályát . A felfestések nem csak foszforeszkálnak, hanem nap- közben töltődnek és a begyűjtött kraft segítségével egész éjszaka világítanak, aktív fényt bocsátanak ki . A technológia még izgalmasabb felhasználási módját a hőérzékeny felfestések alkalmazása jelenti, melynek segítségével fagypont közelében például hópehely ikonok jelenhetnek meg az autópálya felszínen, az autósokat óvatosabb manőverezésre és nagyobb követési távolság tartására figyelmeztetve. A harmadik bevethető elem a szélenergiával, vagy akár az elhúzó autók menetszele által meghajtott út menti világítás, amely nem dolgozik hiába, csak akkor kapcsol be, ha elhaladnak mellette. A Daan Roosegaarde csapatának még merészebb ötlete , az elektromos autókat menet közben is tölteni képes sáv. Az Alstom is elkezdett komolyan foglalkozni az áramszedős VOLVO kamionokkal , sőt már magasfeszültségű tesztpályát is építettek erre a célra.

Forrás : www.design.hu

Mauritania szem Futurisztikus hely , vakmerő turistáknak Mauritániában . 1965 júniusában a Gemini asztronautái, McDivitt és White a kék bolygó afrikai része mellett elhaladva megdöbbentő látvány részesei lehettek, mikor kinéztek az űrhajó ablakán. A Föld szemébe nézhettek , köszönhetően egy Mauritánia középső részén elhelyezkedő, látványos, kör alakú geológiai képződménynek. Az űrhajósok által akkor bikaszemnek titulált Richat Structure ( Richard-alakzat ), melyet a Szahara és Afrika szemének épp úgy neveznek, mint a bolygó tekintetének, azóta is kuriózumnak számít, szinte minden egyes űrutazás során lefotózzák, és máig segít hazatalálni az univerzum vándorainak. A homokdűnék különleges világa és a naplementék mellett mára a Richat Structure lett Mauritánia egyik legkeresettebb idegenforgalmi célpontja , így a távoli, korábban kietlen vidéket egyre gyakrabban népesítik be a kalandvágyó , vakmerő utazók . A különleges természeti kincsek szerelmeseinek szintén érdekes úti célt jelentenek a Passe d'Amogjar kanyonjai . A Fort Saganne híres prehisztorikus festményei is számtalan utazót vonzanak Mauritániába , csak úgy, mint az Atar közelében található Tergit-oázis . Az időjárás November és Március között a legkedvezőbb.

Forrás : www.ttghungary.hu

dubai europe island 2016 végére elkészülnek az Európa szigetek , Dubaiban . A gazdasági válság lelassította a projekt befejezését , de néhány éven belül átadják a mini Európát , Dubai mesterséges szigetvilágában. „ Európa szíve" hat szigetet foglal el. A szigeteken az európai építészet és életstílus inspirálta villák, szállodák és piacok láthatók. A projekt megvalósítója , a német Kleindienst ingatlan fejlesztő csoport egyedi hangulatú Európát ígért. Stockholmtól Rómáig, Párizstól Szentpétervárig lehet majd barangolni az utcákon és hogy a feeling teljes legyen, időről időre eső vagy hózápor zúdul majd a nyakunkba . Hó és eső áztatta utcák teszik majd teljessé az élményt. A hat európai szigetből a legnagyobb a "kontinens" lesz, osztrák, olasz, spanyol, német és francia épületekkel és kulturális örökséggel. A kisebb szigeteket Monaco, Svédország, Svájc és az orosz Szentpétervár ihlette. Monaco a francia Riviéra eleganciáját és gazdagságát mutatja majd, fenséges modern villáival és luxusjachtjaival. Svédország pedig egy régi piacét, amelyet a híres stockholmi Saluhall mintájára építenek fel. A hat szigeten jelen lesznek a nagy szállodaláncok is.

Forrás : www.ttghungary.hu

Bosco verticale Milánó északi részén a Bosco Verticale emelkedik a városrész fölé. Közel 1 hektárnyi erdőt telepítettek a toronyházba. A két erdősített toronyépület közül az egyik 105 méter magas , 24 emeletes , a másik 78 méteres, 17 emelettel. Ez az első " függőleges erdő " a világon. Több mint 900 fa , bokrok és talajtakarók díszítik az épületet ,miközben kellemes mikroklímát biztosítanak a 113 lakásnak , amelyek mindegyike teraszra vagy erkélyre nyílik. Egy speciális öntöző-szűrő berendezést építettek , a növényeket tisztított szennyvízzel öntözik . Az energiát napkollektorok biztosítják. A projekt hozzájárul a környezet regenerálódásához és a városi biodiverzitáshoz .

London kemkedo kuka Nem csak szemetet, adatot is gyűjtenek a "Nagytestvér-kukák" A titkos adatgyűjtési botrányok nyomán a brit hatóságok harcot hirdettek a Londonban egyre jobban terjedő intelligens szemetes kukák ellen. A Renew cég népszerű kukái ugyanis képesek arra, hogy adatokat gyűjtsenek az arra haladó okostelefon-tulajdonosokról. A high-tech kukák WLAN-hálózattal, külső részükön pedig olyan kis képernyőkkel felszereltek, amelyek tőzsdei híreket, hirdetéseket, valamint helyi időjárási információkat sugároznak. A cég első alkalommal a 2012 nyári londoni olimpiai játékok idején vetette be az okos kukákat, majd később egy másik program telepítésébe és tesztelésébe kezdett, vajon azok képesek-e adatokat gyűjteni az arra haladó telefontulajdonosokról. Az illetékes hatóságok felléptek ez ellen, hangoztatva: az ilyen jellegű adatgyűjtéssel fel kell hagyni, legalábbis addig, amíg nyilvános vitára nem kerül sor erről.

Forrás: www.ttghungary.hu

Venice Mose project Velence az Adriai-tenger északi részén fekvő mocsaras Velencei lagúnában fekszik, amely két jelentős folyó, a Pó és a Piave torkolata között húzódik. A lagúna és a part felé egyre jobban elmocsarasodó rész az un. holt lagúna. A másik részébe viszont bejut a tengeri apály és dagály , vize „ együtt él " az Adriával, így nem mocsarasodik el. Ez utóbbi az élő lagúna, ebből nőtt ki Velence. A mai város a Velencei-lagúna 118 szigetén fekszik. A lagúnát a Lido és Pellestrina homokzátonyai választják el a tengertől. Három csatornája, kijárata a tenger irányába a Porto di Lido, a Porto di Chioggia és a Porto di Malomocco. Velencében, november és április között több alkalommal árvíz önti el a Szent Márk teret és Velence alacsonyabban fekvő részeit . A város két állandó veszélyforrása az eliszaposodás és a magas vízállás. Miközben Velence süllyed , a tengerszint emelkedik. A megoldást a MOSE projekt befejezése jelenti , amelynek költségei elérhetik a 9 milliárd dollárt. 2003-ban kezdték meg a gátrendszer kiépítését , hogy megvédjék az úszó várost az áradásoktól , melyek egyre nagyobbak és gyakoribbak. A gátat úgy tervezték, hogy ellenálljon az akár 3 méter magas árhullámnak és számoltak a tengerszint 60 centiméteres emelkedésével is. Velence a téli viharok miatt gyakran kerül víz alá. A gátak 2016 végére készülhetnek el. A MOSE projekt keretében megépült az első négy gátelem , amelyeket 2013 végén már teszteltek. ( Hullámtörő gát a bejárat előtt, egy új sziget a bejárat belső részén ( Mose Island ) új hajó zsilip (lock) a bejárat jobb oldalán . Az új sziget mindkét oldalára egy gátrendszert építenek. Ha nem fenyeget áradás, akkor a gátrendszer elemei a tengerfenéken lévő teknőben fekszenek és víz tölti ki őket. Dagálykor, ha a vízszint emelkedése meghaladja a 87 centimétert, levegőt pumpálnak beléjük, és körülbelül egy óra alatt felemelkednek.

www.erdekesvilag.hu

Atlanterhavseien Norvégia egyik legnagyobb turisztikai látványossága lett a 64-es számú autóút, az Atlanterhavseien. Az angol lapok szerint ez a világ legjobb úti céljai között szerepel.
Az út fantasztikus utazást ígér a szigetek és a fjordok között. 1983-ban kezdték építeni az óceán fölötti nyolc híddal. Az elemekkel való harc miatt az építkezés hat évig tartott, mert a szigetek között dúló 12 hatalmas tengeri vihar akadályozta. Az út leglátványosabb szakasza a 260 m-es a Starseinsundet-híd meredek ívén keresztül vezet. 2005-ben az évszázad norvég konstrukciójának minősítették. A természet és az építészet találkozásának csodája. 2009 óta folytatják az útépítést az Averǿy-Kristiansund felé vezető 5 km-es alagúttal. Az Aldéből vezető 64 km-es út után érhető el az Atlenterhavsveien, amely Bergen történelmi városát is érinti. A fjordokon átívelő út teljes hossza 450 km.

Forrás : TTG Hungary Kft www.ttghungary.hu

pyramid of djoser web A gízai piramisok, a nagy szfinx és más egyiptomi történeti helyszínek is elérhetők a Google utcakép (street view) segítségével . Az újonnan elérhető egyiptomi helyszínek közé tartozik Dzsószer fáraó szakkarai síremléke, Abu Mena ókeresztény műemlékei, a kairói függő templom (egy híres kopt keresztény templom), a kairói citadella, valamint a 15. században Alexandria partjainál épült Káit-bej erőd. A Google utcaképben a 360 fokos utcai panorámaképek azt az érzést keltik, mintha a valóságban is a város utcáin - vagy más helyszíneken - sétálna az ember.

Forrás : Turizmus online

Nanjing Kina Jiangsu 3D Kína Jiangsu tartományának legnagyobb városában, Nanjing-ban készült el a világ legnagyobb és leghosszabb háromdimenziós hatású utcafestménye. A városban található Kínai Kommunikációs Egyetem campusán egy 365 méteres útra festették fel a rekordnak számító alkotást az egyetem hallgatói egy híres kínai művész, Yang Yongchun vezetésével. 20 napon át, kora reggeltől késő estig dolgoztak a hatalmas alkotáson, ami többek közt a város legjelentősebb építészeti látványosságait, és a Jangce folyót ábrázolja. A festményt összesen 2737 négyzetméternyi területet borít be és a "Fiatalság ritmusa" nevet kapta. Az alkotás kétszeres Guinness Rekorder lett, hiszen a leghosszabb és a legnagyobb aszfaltfestmény lett a világon. A háromdimenziós festmény egyben anamorfikus is, amely azt jelenti, hogy csak bizonyos szögből nézve adja ki a megfelelő formákat. Az alkotó csapat vezetője, Yang Yongchun művész, elmondta, hogy nagyon boldog, hogy megdöntötték festményükkel a rekordot és örül, hogy minden egyes nap rengeteg fiatal fog végigsétálni a festményen. Forrás : www.ttghungary.hu

Ugrás a lap tetejére!